TOP

Tietoturvakäytäntö

1) Tietoa henkilötietojen keräämisetä ja vastuullisten yhteystiedot
1.1 Olemme iloisia, että vierailet sivustollamme ja kiitämme kiinnostuksestasi sivustoamme kohtaan. Seuraavassa kerromme henkilötietojesi käsittelystä käyttäessäsi verkkosivustoamme. Henkilötietoja ovat tässä tapauksessa kaikki tiedot, joista sinut voidaan henkilökohtaisesti tunnistaa.

1.2 Tämän sivuston tietojenkäsittelystä on vastuussa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisesti ”FILATI eCommerce GmbH, Dreisesselstr. 43, 94110 Wegscheid, Saksa, Tel.: +49 8592 40 80 988 tai Walchshoferweg 26, 4121 Altenfelden, Itävalta, Tel.: +43 7282 217 77, E-Mail: office@filati.fi“. Vastuussa henkilötietojen käsittelystä on se luonnollinen tai juridinen henkilö, joka päättää yksin tai yhdessä muiden kanssa tietojenkäsittelyn tarkoituksesta ja siihen käytettävistä menetelmistä.

1.3 Tämä verkkosivusto käyttää turvallisuussyistä sekä henkilötietojen ja muiden luottamuksellisten tietojen (esim. tilaustiedot tai kysymykset vastuullisille) välityksen turvallisuuden takaamiseksi SSL- tai TSL-salausta. Tunnistat salatun yhteyden ”https://“-etuliitteestä ja lukon kuvasta verkkoselaimessasi.

2) Tietojenkeräys vieraillessasi verkkosivustollamme
Kun käytät verkkosivustoamme ainoastaan informatiivisiin tarkoituksiin, toisin sanoen et rekisteröidy tai välitä meille tietojasi muuta kautta, keräämme vain sellaisia tietoja, joita verkkoselaimesi välittää meille (nk. palvelimen lokitiedot). Kun vierailet sivustollamme, keräämme seuraavat tiedot, jotka ovat teknisesti välttämättömiä näyttääksemme verkkosivumme:

  • meidän vierailtu verkkosivustomme
  • vierailun päivämäärä ja kellonaika
  • lähetetyn tiedon määrä (kuinka monta tavua)
  • lähde/viittaus, kuinka tulit sivustollemme
  • käytetty internet-selain
  • käytetty käyttöjärjestelmä
  • käytetty IP-osoite (mahdollisesti anonymisoidussa muodossa)

Käsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan mukaisesti perustuen meidän oikeutettuun intressiimme parantaa verkkosivustomme vakautta ja toiminnallisuutta. Tietoja ei välitetä kenellekään tai käytetä muilla tavoin. Pidätämme kuitenkin oikeuden tarkistaa palvelimen lokitiedot, mikäli viitteitä laittomasta käytöstä ilmenee.

3) Evästeet
Voidaksemme tehdä sivustollamme vierailun mahdollisimman houkuttelevaksi ja mahdollistaaksemme tiettyjen toimintojen käyttämisen, käytämme sivustollamme nk. evästeitä. Evästeillä tarkoitetaan pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan laitteellesi. Osa käyttämistämme evästeistä poistetaan päättäessäsi selainistuntosi, ts. sulkiessasi selaimesi (nk. istuntoevästeet). Toiset evästeet taas jäävät laitteellesi ja mahdollistavat selaimesi tunnistamisen seuraavalla vierailullasi (nk. pysyvät evästeet). Mikäli evästeitä asennetaan, tallentavat ja käsittelevät ne yksilöllisessä laajuudessa tiettyjä käyttäjätietoja, kuten selain- ja sijaintitietoja sekä IP-osoitetietoja. Pysyvät evästeet poistetaan automaattisesti asetetun määräajan jälkeen, ja tämä määräaika voi vaihdella eri evästeiden välillä. Voit tarkastaa jokaiselle evästeelle asetetun poistamismääräajan oman selaimesi evästeasetuksista.
Evästeet palvelevat tilausprosessin yksinkertaistamista tallentamalla asetuksia (esim. tallentavat virtuaalisen ostoskorin sisällön seuraavaa sivustolla vierailua varten). Mikäli henkilötietojasi käsitellään tallentamiemme yksittäisten evästeiden avulla, tapahtuu tämä henkilötietojen käsittely joko yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohdan mukaisesti sopimuksen täytäntöön panemiseksi, 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti annettuasi suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn tai 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti oikeutettujen etujemme toteuttamiseksi, jotta voimme taata verkkosivustomme parhaan mahdollisen toiminnallisuuden sekä puitteet asiakasystävälliselle ja tehokkaalle sivustovierailulle.

Huomioithan, että voit muuttaa selaimesi asetuksia siten, että saat ilmoituksen evästeiden asentamisesta sekä voit päättää niiden hyväksymisestä joko vain tiettyjä tapauksia varten tai yleisesti. Jokainen verkkoselain eroaa tavoissa, joilla ne hallinoivat evästeitä. Tästä löydät lisätietoa selaimen apuvalikosta, jossa kerrotaan myös evästeasetuksien muuttamisesta. Nämä löydät seuraavista linkeistä jokaiselle selaimelle:

Internet Explorer: https://support.microsoft.com/fi-fi/windows/ev%C3%A4steiden-poistaminen-ja-hallinta-168dab11-0753-043d-7c16-ede5947fc64d
Firefox: https://support.mozilla.org/fi/kb/evasteet-tiedot-jotka-verkkosivu-tallentaa
Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=de&hlrm=en
Safari: https://support.apple.com/de-de/guide/safari/sfri11471/mac
Opera: https://help.opera.com/de/latest/web-preferences/#cookies
Huomioithan, että verkkosivustomme toiminnallisuus voi olla rajoitettua, jos et hyväksy evästeitä.

4) Yhteydenotto
Ottaessasi yhteyttä meihin (esim. yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse) keräämme henkilötietojasi. Jokaisesta yhteydenottolomakkeesta käy selville, mitä henkilötietojasi tullaan keräämään. Näitä tietoja tallennetaan ja käytetään ainoastaan viestiisi vastaamiseen ja asiasi hoitamiseen, tai yhteydenottoon ja siihen liittyvään tekniseen hallinnointiin. Näiden tietojen käsittelemisen oikeudellinen perusta on meidän oikeutettu intressimme hoitaa yhteydenottoosi liittyvä asia yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti. Jos yhteydenottosi liittyy sopimuksen päättämiseen, on oikeusperustanamme myös yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta. Tässä tapauksessa tietosi tullaan poistamaan yhteydenottosi käsittelyn jälkeen, mikäli asiasi saadaan lopullisesti hoidetuksi eikä meillä ole laillista tietojen säilytysvelvoitetta.

5) Tietojenkäsittely asiakastilin avauksessa ja sopimuksenkäsittelyssä
Antaessasi meille henkilötietojasi asiakastiliä avatessasi tai jotta voimme panna täytäntöön meidän välisemme sopimuksen, tulemme keräämään ja käsittelemään henkilötietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohdan mukaisesti. Kulloinkin kyseessä olevasta syöttölomakkeesta käy ilmi, mitä tietoja tulemme keräämään. Asiakastilisi poistaminen on mahdollista koska vain, ja voit ilmoittaa asiakastilisi poistamisesta lähettämällä viestin yllä mainittuun osoitteeseen. Tallennamme ja käytämme meille antamiasi tietoja sopimuksen täytäntöönpanemiseen. Sopimuksen toimeenpanon loppuunsaattamisen jälkeen tai poistettuamme asiakastilisi lukitsemme tietosi vero- ja kauppaoikeudellisten säilyttämisvaatimusten ajaksi, jonka jälkeen tietosi poistetaan, mikäli et ole antanut suostumustasi tietojesi myöhempää käyttöä varten tai ellei meille ole laissa sallittu käyttää tietojasi myöhemmässä vaiheessa.

6) Tietojesi käyttäminen suoramarkkinointiin
6.1 Ilmoittautuminen sähköpostiuutiskirjeeseen

Ilmoittautuessasi sähköpostiuutiskirjeemme saajaksi, lähetämme sinulle säännöllisesti tietoa tarjonnastamme. Ainoa pakollinen tieto tätä tarkoitusta varten on sähköpostiosoitteesi. Muiden tietojen antaminen on vapaaehtoista ja niitä käytetään, jotta voimme puhutella sinua henkilökohtaisesti. Uutiskirjeen lähettämiseen käytämme nk. Kaksinkertaista opt-in -järjestelmää. Tämä tarkoittaa, että lähetämme sinulle sähköpostiuutiskirjeen vasta sitten, kun olet nimenomaisesti hyväksynyt uutiskirjeen lähettämisen. Lähetämme sinulle vahvistussähköpostin, jossa sinua pyydetään linkkiä klikkaamalla vahvistamaan, että haluat vastaisuudessa saada uutiskirjeemme.
Aktivoimalla vahvistuslinkin annat meille suostumuksesi käyttää henkilötietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti. Kun ilmoittaudut uutiskirjeemme saajaksi, tallennamme internet-palveluntarjoajalta saamamme IP-osoitteesi kuten myös ilmoittautumisen päivämäärän ja kellonajan, jotta voimme myöhemmin jäljittää sähköpostiosoitteesi mahdollisen väärinkäytön. Uutiskirjeen saajaksi ilmoittautumisesi yhteydessä keräämiämme tietoja käytetään ainoastaan mainontatarkoitukseen uutiskirjeen avulla. Voit peruuttaa uutiskirjeen koska tahansa uutiskirjeessä olevan linkin kautta tai lähettämällä viestin alussa mainituille vastuullisille henkilöille. Onnistuneen peruutuksen jälkeen poistamme sähköpostiosoitteesi välittömästi uutiskirjeen jakelulistalta, mikäli et ole nimenomaisesti hyväksynyt tietojesi muuta käyttöä tai ellemme ole pidättäneet oikeutta käyttää tietojasi siinä laajuudessa, kuin lain mukaan on mahdollista, ja josta tässä selvityksessä ilmoitamme.

6.2 Sähköpostiuutiskirjeen lähettäminen asiakkaille

Kun olet antanut meille sähköpostiosoitteesi joko tuotteiden tai palveluiden oston yhteydessä, pidätämme oikeuden lähettää sinulle säännöllisesti tarjouksia sähköpostitse ostamaasi tuotetta tai palvelua vastaavista tuotteista tai palveluista. Tätä tarkoitusta varten meidän ei tarvitse pyytää erikseen suostumustasi Itävallan sopimattomia kaupallisia menettelyjä koskevan lain 7 pykälän 3 kohdan mukaisesti (§ 7 Abs. 3 UWG). Tietojenkäsittely tapahtuu ainoastaan perustuen oikeutettuun intressiimme harjoitta henkilökohtaista suoramainontaa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti. Jos olet alun alkaen kieltänyt sähköpostiosoitteesi käytön tätä tarkoitusta varten, emme tule lähettämään sinulle sähköpostimainontaa. Olet oikeutettu koska tahansa perumaan sähköpostiosoitteesi käyttämisen vastaisuudessa aiemmassa kuvailtua mainontatarkoitusta varten lähettämällä ilmoituksen alussa mainituille vastuullisille henkilöille. Joudut vastaamaan ilmoittamisesta aiheutuvista kuluista perustariffin mukaisesti. Saatuamme perumisilmoituksesi, lopetamme välittömästi sähköpostiosoitteesi käyttämisen mainontatarkoituksessa.

6.3 Mainonta kirjepostitse

Pidätämme oikeuden tallentaa etu- ja sukunimesi, postiosoitteesi ja, siinä laajuudessa kuin olemme nämä lisätiedot sopimussuhteemme rajoissa sinulta saaneet, tittelisi, akateemisen tutkintosi, syntymävuotesi sekä ammattinimikkeesi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti. Pidätämme myös oikeuden lähettää mielenkiintoisia tarjouksia ja tietoa tuotteistamme kirjepostitse.
Voit perua suostumuksesi tallentaa ja käyttää tietojasi tähän tarkoitukseen koska tahansa lähettämällä viestin perumisestasi vastuullisille henkilöille.

7) Tietojenkäsittely tilausten käsittelyssä
7.1 Tilauksesi käsittelemiseksi teemme yhteistyötä alla mainittujen palveluntarjoajien kanssa. Nämä palveluntarjoajat tukevat meitä joko täysin tai osittain tehtyjen sopimusten täytäntöönpanemisessa. Välitämme näille palveluntarjoajille alla olevien tietojen mukaisesti tiettyjä henkilökohtaisia tietoja.
Keräämiämme henkilökohtaisia tietoja välitetään sopimuksen käsittelyn rajoissa toimituksesta vastaavalle kuljetusyritykselle siinä laajuudessa kuin se on tarpeellista tuotteiden toimittamiseksi. Maksutietojasi välitetään maksunkäsittelyn rajoissa kyseessä olevalle luottolaitokselle, mikäli tämä on tarpeellista maksun käsittelemiseksi. Mikäli käytämme maksupalveluntarjoajaa, ilmoitamme siitä seuraavassa tarkemmin. Oikeudellinen peruste tietojen välittämiselle on yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohta.

7.2 Maksupalveluntarjoajien käyttäminen (maksupalvelut)

-Computop
Valitessasi maksutavaksi luottokorttimaksun, maksunkäsittely tapahtuu maksupalveluntarjoaja Computop GmbH:n (Schwarzenbergstr. 4, 96050 Bamberg) kautta. Välitämme tälle maksupalveluntarjoajalle tilauksenteon yhteydessä saamamme tiedot sekä tilaustietosi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohdan mukaisesti. Välitämme tietojasi ainoastaan maksunkäsittelyä varten ja vain siinä laajuudessa, kuin se tätä tarkoitusta varten on välttämätöntä. Lisätietoja Computopin tietosuojakäytännöstä löydät tästä osoitteesta: https://www.computop.com/de/datenschutz
-PayPal
Maksaessasi PayPal:lla, luottokortilla PayPal:n kautta, suoraveloituksena PayPal:n kautta tai, mikäli nämä vaihtoehdot ovat tarjolla, ”maksa laskulla” tai ”maksa osamaksulla” PayPal:n kautta, välitämme maksunkäsittelyn yhteydessä maksutietosi PayPal:lle, PayPal (Europe) S.a.r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxemburg (myöhemmin ”PayPal”). Tietojenvälitys tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohdan mukaisesti ja vain siinä laajuudessa, kuin se maksunkäsittelyä varten on välttämätöntä.
PayPal pidättää oikeuden tarkastaa luottotietosi, kun valitset maksutavaksi luottokortin PayPal:n kautta, suoraveloituksen PayPal:n kautta tai, mikäli nämä vaihtoehdot ovat tarjolla, ”maksa laskulla” tai ”maksa osamaksulla” PayPal:n kautta. Tätä tarkoitusta varten maksutietosi välitetään yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti perustuen PayPal:n oikeutettuun intressiin selvittää maksukykysi luottolaitoksille. PayPal käyttää maksukykyselvityksen tulosta suhteessa maksukyvyttömyyden tilastolliseen todennäköisyyteen tehdessään päätöstä kyseessä olevan maksutavan sallimisesta. Maksukykyselvityksen tulos voi sisältää todennäköisyysarvoja (nk. luottopisteet). Luottopisteiden sisältyessä maksukykyselvityksen tulokseen, perustuu tämä tulos tieteellisesti tunnustettuun matemaattis-tilastolliseen menettelyyn. Luottopisteiden laskennassa käytetään muun muassa, mutta ei ainoastaan, osoitetietoja. Lisätietoja tietosuojasta ja muun muassa käytetyistä luottolaitoksista löydät PayPal:n tietosuojaselosteesta: https://www.paypal.com/fi/webapps/mpp/ua/privacy-full
Voit perua suostumuksesi tietojesi käsittelyyn koska tahansa lähettämällä viestin PayPal:lle. PayPal on kuitenkin jatkossakin mahdollisesti oikeutettu käsittelemään henkilötietojasi, mikäli tämä on tarpeen sopimukseen perustuvassa maksunkäsittelyssä.
-SOFORT
Valitessasi maksutavaksi ”SOFORT”, maksunkäsittely tapahtuu maksupalveluntarjoaja SOFORT GmbH:n kautta (Theresienhöhe 12, 80339 München, Saksa, myöhemmin ”SOFORT”). Välitämme SOFORT:lle tilauksenteon yhteydessä antamiasi tietoja sekä tilaustietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti. SOFORT GmbH on osa Klarna Group:a (Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 11134 Tukholma, Ruotsi). Välitämme tietojasi ainoastaan maksunkäsittelyä varten ja vain siinä laajuudessa, kuin se tätä tarkoitusta varten on välttämätöntä. Lisätietoja SOFORT:n tietosuojakäytännöstä löydät tästä osoitteesta: https://www.klarna.com/sofort/datenschutz/

8) Yhteydenotto koskien arvostelumuistutusta
Arvostelumuistutus ShopVote:n kautta
Mikäli olet antanut meille suostumuksesi yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti tätä tarkoitusta varten joko tilauksenteon aikana tai sen jälkeen, välitämme sähköpostiosoitteesi Blickreif GmbH:n (Alter Messeplatz 2, 80339 München, www.shopvote.de) omistamalle arvostelualusta ShopVote:lle, jota he voivat lähettää sinulle arvostelumuistutuksen sähköpostitse. Voit koska tahansa perua suostumuksesi lähettämällä viestin joko tietojenkäsittelystä vastaaville henkilöille tai arvostelualustan kautta.

9) Arvostelu- ja sertifikaattigrafiikat
ShopVote-grafiikat
Näyttääksemme meidän ShopVote-sertifikaattimme sekä mahdollisesti kerätyt ja/tai aggregoidut arvostelut olemme lisänneet sivustollemme ShopVote-grafiikat.
Tämä palvelee etusijalla olevien, oikeutettujen etujemme turvaamista etujen punnitsemisen yhteydessä, jotta voimme tarjota optimoitua markkinointia yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan, 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti. ShopVote-grafiikat ja sitä kautta markkinoidut palvelut kuuluvat Blickreif GmbH:n (Alter Messeplatz 2, 80339 München) tarjontaan.
ShopVote-grafiikoita käytettäessä verkkopalvelin tallentaa automaattisesti niin kutsutun palvelimen lokitiedoston, joka dokumentoi kyseisen käytön ja sisältää mm. IP-osoitteesi, käytön päivämäärän ja kellonajan, välitetyn tiedostomäärän ja käytön lähteen (yhteystiedot). Näitä yhteystietoja ei arvioida ja ne päällekirjoitetaan automaattisesti myöhäisintään seitsemän päivän kuluttua sivustovierailusi päättymisestä. ShopVote-grafiikat eivät kerää tai tallenna muita henkilötietoja.

10) Sosiaalisten medioiden käyttö: sosiaaliset liitännäiset
10.1 Facebook-liitännäiset Shariff-ratkaisulla

Sivustollamme käytetään sosiaalinen verkosto Facebook:n, (jota johtaa Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlanti ("Facebook")), niin kutsuttuja sosiaalisia liitännäisiä.
Parantaaksemme sivustovierailusi turvallisuutta, näitä painikkeita ei ole integroitu sivustoomme rajoittamattomasti liitännäisinä, vaan ne toimivat ainoastaan HTML-linkin avulla. Tämänlaisen integroinnin avulla varmistetaan, että käyttäessäsi sivustoamme, jossa on kyseisiä painikkeita, ei muodostu vielä yhteyttä Facebook:n palvelimille. Klikatessasi painiketta avautuu uusi selainikkuna, jossa aukeaa Facebook-sivusto (vaatii mahdollisesti kirjautumisen), jossa olet vuorovaikutuksessa kyseisen sivuston liitännäisten kanssa.
Lisätietoa Facebook:n tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta sekä muusta käsittelystä ja käytöstä sekä myös heidän tätä koskevista oikeuksista ja eri asetusmahdollisuuksista henkilötietojesi suojelemiseksi löydät Facebook:n tietosuojakäytännöstä: https://www.facebook.com/policy.php

10.2 Pinterest-liitännäinen Shariff-ratkaisulla

Sivustollamme käytetään sosiaalinen verkosto Pinterestin, (jota johtaa Pinterest Europe Ltd., Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlanti ("Pinterest")), niin kutsuttuja sosiaalisia liitännäisiä.
Parantaaksemme sivustovierailusi turvallisuutta, näitä painikkeita ei ole integroitu sivustoomme rajoittamattomasti liitännäisinä, vaan ne toimivat ainoastaan HTML-linkin avulla. Tämänlaisen integroinnin avulla varmistetaan, että käyttäessäsi sivustoamme, jossa on kyseisiä painikkeita, ei muodostu vielä yhteyttä Pinterestin palvelimille. Klikatessasi painiketta avautuu uusi selainikkuna, jossa aukeaa Pinterest-sivusto (vaatii mahdollisesti kirjautumisen), jossa olet vuorovaikutuksessa kyseisen sivuston liitännäisten kanssa.
Pinterest Inc., jonka kotipaikka on USA:ssa, on sitoutunut Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen väliseen ”Privacy Shield” -tietosuojasopimukseen, mikäli henkilötietojasi välitetään kyseiselle yhtiölle. Ajankohtaisen Privacy Shield -sertifikaatin näet täältä: https://www.privacyshield.gov/list
Lisätietoa Pinterestin tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta sekä muusta käsittelystä ja käytöstä sekä myös heidän tätä koskevista oikeuksista ja eri asetusmahdollisuuksista henkilötietojesi suojelemiseksi löydät Pinterestin tietosuojakäytännöstä: https://policy.pinterest.com/fi/privacy-policy

10.3 Twitter-liitännäinen Sheriff-ratkaisulla

Sivustollamme käytetään mikroblogipalvelu Twitterin, (jota johtaa Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA ("Twitter")), niin kutsuttuja sosiaalisia liitännäisiä.
Parantaaksemme sivustovierailusi turvallisuutta, näitä painikkeita ei ole integroitu sivustoomme rajoittamattomasti liitännäisinä, vaan ne toimivat ainoastaan HTML-linkin avulla. Tämänlaisen integroinnin avulla varmistetaan, että käyttäessäsi sivustoamme, jossa on kyseisiä painikkeita, ei muodostu vielä yhteyttä Twitterin palvelimille. Klikatessasi painiketta avautuu uusi selainikkuna, jossa aukeaa Twitter-sivusto (vaatii mahdollisesti kirjautumisen), jossa olet vuorovaikutuksessa kyseisen sivuston liitännäisten kanssa.
Twitter Inc., jonka kotipaikka on USA:ssa, on sitoutunut Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen väliseen ”Privacy Shield” -tietosuojasopimukseen, joka takaa EU:ssa voimassa olevan tietosuojatason noudattamisen. Ajankohtaisen Privacy Shield -sertifikaatin näet täältä: https://www.privacyshield.gov/list
Lisätietoa Twitterin tietojen keräämisen tarkoituksesta ja laajuudesta sekä muusta käsittelystä ja käytöstä sekä myös heidän tätä koskevista oikeuksista ja eri asetusmahdollisuuksista henkilötietojesi suojelemiseksi löydät Twitterin tietosuojakäytännöstä: https://twitter.com/en/privacy

11) Sosiaalisten medioiden käyttö: Videot
Youtube-videoiden käyttö
Tämä verkkosivusto käyttää Youtube-upotustoimintoa näyttääkseen ja toistaakseen videoita ”Youtube”-palveluntarjoajalta, joka kuuluu Google Ireland Limited -yhtiöön, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlanti (”Google”).
Tässä yhteydessä käytetään laajennettua tietosuojan tilaa, jossa palveluntarjoajan tietojen mukaisesti käyttäjätietoja tallennetaan vasta silloin, kun videota aletaan toistaa. Kun sivustolle upotettua videota aletaan toistaa, asentaa palveluntarjoaja ”Youtube” evästeitä käyttäjätietojen keräämiseksi. Youtuben antamien tietojen mukaan näitä tietoja kerätään videotilastojen luomiseksi, käyttäjäystävällisyyden parantamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi. Kun klikkaat videota ollessasi kirjautuneena Googleen, yhdistetään tietosi suoraan käyttäjätiliisi. Jos et halua tietojen yhdistämistä Youtube-profiiliisi, täytyy sinun kirjautua ulos Googlesta ennen kuin klikkaat videota. Google tallentaa tietosi (ei-kirjautuneille käyttäjille) käyttäjäprofiilina arvioidakseen näitä tietoja. Tämä arviointi tapahtuu erityisesti yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti, perustuen Googlen oikeutettuun intressiin näyttää mukautettua mainontaa, tehdä markkinatutkimusta ja/tai suunnitella sivustonsa eri tarpeiden mukaiseksi. Sinulla on oikeus vastustaa tällaisen profiilin luomista, missä tapauksessa sinun tulee kääntyä Youtuben puoleen. Youtuben käytön rajoissa henkilötietojasi saatetaan välittää Google LLC:n palvelimelle Yhdysvaltoihin. Riippumatta upotettujen videoiden toistamisesta, muodostuu aina yhteys Google-verkostoon avatessasi verkkosivustomme, mistä voi aiheutua muita tietojenkäsittelytoimia ilman meidän vaikutustamme asiaan.
Mikäli henkilötietojasi välitetään Google LLC:lle, jonka kotipaikka on Yhdysvalloissa, on kyseinen yhtiö sitoutunut Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen väliseen ”Privacy Shield” -tietosuojasopimukseen, joka takaa EU:ssa voimassa olevan tietosuojatason noudattamisen. Ajankohtaisen Privacy Shield -sertifikaatin näet täältä: https://www.privacyshield.gov/list
Lisätietoja ”Youtube”:n tietosuojasta löydät palveluntarjoajan tietosuojaselosteesta: https://policies.google.com/privacy?hl=fi&gl=de
Lain vaatiessa on meillä sinun suostumuksesi ylläkuvaillun mukaisesti käsitellä tietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti. Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi vastaisuuden varalle. Suostumuksesi peruuttamiseksi ilmoita siitä meille siten, kuten yllä on mainittu.

12) Verkkomarkkinointi
Google Ads -konversioseurannan käyttö
Tällä verkkosivustolla käytetään verkkomainontaohjelma ”Google Ads”:a ja tämän puitteissa Google Ireland Ltd:n (Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlanti („Google“)) konversioseurantaa. Me käytämme Google Adsin tarjontaa, jotta voimme mainontatyökalujen avulla (nk. Google Adwords) tehdä houkuttelevan tarjontamme näkyväksi ulkoisilla verkkosivustoilla. Mainontakampanjoista saatujen tietojen avulla saamme selville, kuinka menestyksekkäitä yksittäiset myynninedistämistoimenpiteet ovat olleet. Pyrimme näyttämään sinulle sinua kiinnostavaa mainontaa, tekemään verkkosivustostamme sinulle mielenkiintoisen sekä saavuttaa tämän edullisin mainontakustannuksin.
Kun käyttäjä klikkaa Googlen tarjoamaa mainosta, asentuu konversioseurantaeväste laitteellesi. Evästeissä on kyse pienistä tekstitiedostoista, jotka tallennetaan laitteellesi. Nämä evästeet katoavat yleensä 30 päivän kuluttua niiden vanhenemisesta, ja niitä ei käytetä sinun henkilökohtaiseen tunnistamiseesi. Jos käyttäjä vierailee tietyillä tämän sivuston sivuilla, eikä eväste ole vielä vanhentunut, voimme me ja Google havaita, että käyttäjä on klikannut mainosta ja tullut ohjatuksi tälle sivustolle. Jokainen Google Ads -asiakas saa eri evästeen, minkä ansioista evästeitä ei voi seurata Google Ads -asiakkaiden verkkosivustojen kautta. Konversioevästeiden avulla saatua tietoa käytetään konversiotilastojen luomiseen niille Google Ads -asiakkaille, jotka ovat päättäneet käyttää konversioseurarantaa. Nämä asiakkaat saavat tietää mainosta klikanneiden ja siten konversioseurantamerkitylle sivustolle siirrettyjen käyttäjien kokonaismäärän. He eivät saa haltuunsa tietoja, joista yksittäisen käyttäjän voisi tunnistaa. Jos et halua olla mukana seurannassa, voit estää tämän Googlen konversioseuranta evästeen verkkoselaimesi käyttäjäasetuksista. Tämän jälkeen sinua ei oteta huomioon konversioseurantatilastoissa. Meidän Google Ads:n käyttömme perustuu oikeutettuun intressiimme toteuttaa kohdennettua mainontaa yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti. Google Ads:n käytön puitteissa henkilötietojasi saatetaan välittää Google LLC:n palvelimelle Yhdysvaltoihin.
Mikäli henkilötietojasi välitetään Google LLC:n (jonka kotipaikka on Yhdysvalloissa) palvelimelle, on tämä yhtiö sitoutunut Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen väliseen ”Privacy Shield” -tietosuojasopimukseen, joka takaa EU:ssa voimassa olevan tietosuojatason noudattamisen. Ajankohtaisen Privacy Shield -sertifikaatin näet täältä: https://www.privacyshield.gov/list
Tästä internet-osoitteesta saat lisätietoa Googlen tietosuojakäytännöstä: https://policies.google.com/privacy?gl=fi&hl=fi
Voit ottaa mainontaevästeet pysyvästi pois käytöstä joko tätä koskevista selainohjelmistosi asetuksista, tai voit ladata ja asentaa verkkoselainliitännäisen seuraavasta linkistä: https://support.google.com/ads/answer/7395996
Huomioithan, että ottaessasi evästeet pois käytöstä tämän sivuston jotkin toiminnot eivät toimi lainkaan, tai ne toimivat vain rajoitetusti.
Lain vaatiessa on meillä sinun suostumuksesi ylläkuvaillun mukaisesti käsitellä tietojasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti. Voit koska tahansa peruuttaa suostumuksesi vastaisuuden varalle. Suostumuksesi peruuttamiseksi ilmoita siitä meille siten, kuten yllä on mainittu.

13) Web-analyysipalvelut
- Google (Universal) Analytics
Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analytics -web-analyysiohjelmaa, jonka omistaa Google Ireland Limited, Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, D04 E5W5, Irlanti (”Google”).  Google (Universal) Analytics käyttää nk. ”evästeitä”, jotka ovat tietokoneellesi tallennettavia tekstitiedostoja ja jotka mahdollistavat verkkosivun käytön analysoinnin. Evästeiden avulla saadut tiedot verkkosivuston käytöstäsi (ainoastaan lyhennetty IP-osoite) viedään ja tallennetaan pääsääntöisesti Googlen palvelimelle, jolloin tietoja voidaan välittää myös Yhdysvalloissa sijaitsevan Google LLC:n palvelimelle. Tällä sivustolla käytetään Google (Universal) Analytics:iä ainoastaan ”_anonymizelp()”-laajennuksella, joka lyhentämällä IP-osoitteen mahdollistaa sen anonyymiksi muuttamisen ja sen, ettei yksittäistä henkilöä voida tunnistaa. Tällä laajennuksella Google lyhentää IP-osoitteesi Euroopan Unionin jäsenvaltioiden ja Euroopan talousalueen sisällä. Vain erikoistapauksissa välitetään IP-osoitteesi kokonaisena USA:ssa sijaitsevalle Google LLC:n palvelimelle ja lyhennetään siellä. Näissä erikoistapauksissa tapahtuu tietojen käsittely yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti perustuen oikeutettuun intressiimme tilastollisesti analysoida käyttäjätietoja optimointi- ja markkinointitarkoituksiin.
Google käyttää sopimuksen puitteissa tätä tietoa arvioidakseen verkkosivuston käyttöäsi, luodakseen raportteja verkkosivuston aktiviteeteistä ja muihin verkkosivuston ja internetin käyttöön liittyviin palveluihin esittääkseen ne meille. Google (Universal) Analytics:n puitteissa verkkoselaimen välittämää IP-osoitettasi ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin. Voit estää evästeiden tallentamisen selaimesi tähän liittyvistä asetuksista; huomaathan, että tällaisessa tilanteessa et välttämättä voi käyttää kaikkia tämän verkkosivuston toimintoja. Voit tämän lisäksi estää Googlen evästeiden luomien tietojen sekä verkkosivuston käyttöösi liittyvien tietojen (mukaan lukien IP-osoitteesi) rekisteröinnin lataamalla ja asentamalla seuraavalla sivulla olevan selainlaajennuksen: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en
Vaihtoehtona selainlaajennukselle tai selaimelle kannettavissa laitteissa, voit klikata seuraavaa linkkiä asentaaksesi Opt-Out-evästeen, joka estää vastaisuudessa Google Analytics:n rekisteröinnin tällä sivustolla (tämä Opt-Out-eväste toimii ainoastaan nykyisellä selaimellasi ja ainoastaan tälle verkkosivustolle. Jos poistat tämän selaimesi evästeet, tulee sinun klikata uudestaan tätä linkkiä): poista Google Analytic
Google LLC. jonka pääkonttori on Yhdysvalloissa, on sertifioitu amerikkalais-eurooppalaisella ”Privacy Shield” -tietosuojasopimuksella, joka takaa EU:n määräysten mukaisen tietosuojatason täyttymisen.
Tällä verkkosivustolla käytetään Google Analytics:iä vierailijaliikenteen analysoimiseen käyttäjä-ID:n avulla. Voit poistaa käyttöanalyysin käytöstä laitteellasi ”Minun tietoni”, ”henkilökohtaiset tiedot” -kohdasta asiakastililläsi.
Lisätietoa käyttäjätietojen käsittelystä Google Analytics:llä löydät Googlen tietosuojakäytännöstä: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=fi

14) Asianomaisten oikeudet
14.1 Voimassa oleva tietosuojalainsäädäntö antaa sinulle asianomaisena osapuolena laajat oikeudet tietojesi käsittelystä vastaavaa osapuolta kohtaan (tiedoksisaanti- ja väliintulo-oikeus), mistä kerromme seuraavassa:

  • Tiedoksisaantioikeus yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 15 artiklan mukaisesti. Sinulla on erityinen oikeus saada vahvistus meidän käsittelemistämme, sinua koskevista henkilötiedoista, niiden käsittelyn tarkoituksesta, käsittelyä koskevat henkilötietojen kategoriat, vastaanottajat tai vastaanottajakategoriat, joille henkilötietoja on annettu tai tullaan antamaan, suunniteltu tietojen tallentamisaika, tai jos tämä ei ole mahdollista, tämän päättämiseen käytettävät kriteerit, saada ilmoitus oikeudesta pyytää henkilötietojen oikaisua tai poistamista tai rajoittaa rekisteröidyn henkilötietojen käyttöä tai kieltää tällainen käsittely, oikeus valittaa viranomaiselle, jos henkilötietoja ei kerätä rekisteröidyistä, kaikille saatavilla olevista tiedoista näiden henkilötietojen alkuperästä, ilmoitus automatisoidusta päätöksenteosta, mukaan lukien tieto tämän takana olevasta logiikasta sekä sen merkitys ja seuraukset rekisteröidylle henkilölle, sekä oikeutesi saada tietoa soveltuvista suojaustoimenpiteistä, jotka on tehty artiklan 46 mukaisesti silloin, kun henkilötietoja mahdollisesti viedään kolmansiin maihin.
  • Oikaisuoikeus yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 16 artiklan mukaisesti. Sinulla on oikeus ilman viivytystä saada väärät henkilötietosi oikaistuiksi, ja/tai täydentää meillä olevat vaillinaiset tietosi.
  • Poisto-oikeus Tietosuoja-asetuksen 17 artiklan mukaisesti. Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi poistamista yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 17 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti. Tämä oikeus ei ole voimassa siinä laajuudessa, kuin sanan- ja tiedonvapauden harjoittamisen kannalta on välttämätöntä laillisen velvollisuuden tai yleisen edun mukaisen tehtävän suorittamiseksi ja/tai laillisten vaatimusten perustamiseksi, täytäntöön panemiseksi tai niiden puolustamiseksi.
  • Rajoittamisoikeus yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 18 artiklan mukaisesti. Sinulla on oikeus vaatia henkilötietojesi käsittelyn rajoittamista, jos kiistät tietojen oikeellisuuden, jos käsittely on lain vastaista ja haluat, että rajoitamme käytettäviä tietoja niiden poistamisen sijasta, jos tarvitset henkilötietoja laillisten vaatimusten perustamiseksi tai niiden puolustamiseksi, tai jos sinulla on vastalauseita siitä, ettemme ole toimittaneet etujen tasapainottamista.
  • Ilmoittamisoikeus yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 19 artiklan mukaisesti. Jos olet vaatinut henkilötietojesi käsittelyn oikaisua, henkilötietojesi poistamista tai rajoittamista, on henkilötiedoista vastaava velvoitettu ilmoittamaan jokaiselle henkilötietoja vastaanottaneelle mahdollisista henkilötietojen oikaisuista tai niiden poistamisesta tai niiden käsittelyn rajoittamisesta, ellei tämä ole mahdotonta tai jos tämä ei aiheuta kohtuutonta vaivaa. Henkilötiedoista vastaavan on ilmoitettava henkilötietoja vastaanottaneet tahot rekisteröidyn vaatimuksesta.
  • Oikeus tietojen siirrettävyyteen yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 20 artiklan mukaisesti. Sinulla on oikeus saada itsellesi sinua koskevat henkilötiedot, jotka olet antanut meille strukturoidussa, yleisesti käytössä olevassa ja koneellisesti luettavassa muodossa, ja sinulla on oikeus saada henkilötietosi suoraan siirretyksi meiltä toiselle henkilötietovastaavalle, jos se on teknisesti mahdollista.
  • Oikeus perua hyväksyminen yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 7 artiklan 3 kohdan mukaisesti. Jos käsittelemme henkilötietojasi sinun suostumuksellasi, on sinulla oikeus koska tahansa joko osittain tai kokonaan perua antamasi suostumus käsitellä henkilötietojasi. Kun perut suostumuksesi, me poistamme välittömästi ajankohtaiset tietosi, jos niiden käsittelyn jatkamiselle ilman suostumustasi ei ole oikeudellista perustetta. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruuttamista tehdyn henkilötietojen käsittelyn laillisuuteen.
  • Valitusoikeus yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 77 artiklan mukaisesti. Rajoittamatta muiden hallinnollisten menettelyjen tai oikeussuojakeinojen soveltamista, tulee jokaisella rekisteröidyllä, joka katsoo häntä koskevien henkilötietojen käsittelyn rikkovan tätä asetusta vastaan, olla oikeus valittaa vastaavalle viranomaiselle, erityisesti siinä jäsenvaltiossa, jossa hän vakituisesti asuu, tai jossa hän työskentelee tai siellä, jossa väitetty rikkomus tapahtui.

14.2 VASTUSTAMISOIKEUS

KÄSITELLESSÄMME HENKILÖTIETOJASI ETUJEN TASAPAINOTTAMISEN PUITTEISSA, MEIDÄN HUOMATTAVIEN OIKEUTETTUJEN ETUJEN SEURAUKSENA, ON SINULLA OIKEUS KOSKA TAHANSA SINUN ERITYISEEN TILANTEESEESI LIITTYVIEN SYIDEN TAKIA TEHDÄ TIETOJESI KÄSITTELYSTÄ VASTALAUSE, JOLLA KUITENKIN ON VAIKUTUS VASTA TULEVAISUUDESSA TAPAHTUVAAN TIETOJENKÄSITTELYYN. JOS KÄYTÄT VASTUSTAMISOIKEUTTASI, ME LOPETAMME KYSEISTEN TIETOJEN KÄSITTELYN. PIDÄTÄMME KUITENKIN OIKEUDEN KÄSITTELYN JATKAMISEEN, JOS VOIMME NÄYTTÄÄ KÄSITTELYLLE PAKOTTAVIA JA SUOJATTAVIA SYITÄ, JOTKA SYRJÄYTTÄVÄT SINUN ETUSI, PERUSOIKEUDEN JA -VAPAUDET TAI JOS KÄSITTELY JOHTUU LAILLISEN VAATIMUKSEN VOIMAAN SAATTAMISESTA, TOTEUTTAMISESTA TAI PUOLUSTAMISESTA.
JOS KÄSITTELEMME HENKILÖTIETOJASI SUORAMARKKINOINTITARKOITUKSESSA, ON SINULLA OIKEUS KOSKA TAHANSA VASTUSTAA NÄIDEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYÄ TÄLLAISEEN MAINONTATARKOITUKSEEN. VOIT TEHDÄ VASTALAUSEEN YLLÄ MAINITULLA TAVALLA.
JOS KÄYTÄT VASTUSTAMISOIKEUTTASI, ME LOPETAMME KYSEISTEN TIETOJEN KÄSITTELYN SUORAMARKKINOINTIA VARTEN.

15) Henkilötietojen säilyttämisen kesto
Henkilötietojen säilyttämisen kesto riippuu kyseisestä lainsäädännöstä (esim. kauppa- ja vero-oikeudelliset säilyttämisajat) ja käyttötarkoituksesta.
Kun henkilötietojesi käsittely perustuu yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan a-alakohdan mukaisesti antamaasi suostumukseen, säilytämme tietojasi niin pitkään, kunnes perut suostumuksesi.
Jos on olemassa laissa säädetty säilytysaika tiedoille, joita käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan b-alakohdan velvoitteiden puitteissa, poistetaan nämä tiedot rutiininomaisesti säilytysajan umpeuduttua, mikäli näitä tietoja ei enää tarvita sopimuksen täyttämiseen tai sen tekemiseen eikä meidän puoleltamme ole enää oikeutettua intressiä säilytykselle.
Käsitellessämme henkilötietoja yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti, säilytetään nämä tiedot niin pitkään, kunnes käytät peruuttamisoikeuttasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 21 artiklan 1 kohdan mukaisesti, ellemme pysty osoittamaan pakottavia ja suojaavia syitä, jotka syrjäyttävät sinun etusi, perusoikeuden ja -vapaudet tai jos käsittely johtuu laillisen vaatimuksen voimaan saattamisesta, toteuttamisesta tai puolustamisesta.
Käsitellessämme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoitukseen yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 6 artiklan 1 kohdan f-alakohdan mukaisesti, säilytämme nämä tiedot niin pitkään, kunnes käytät peruuttamisoikeuttasi yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) 21 artiklan 2 kohdan mukaisesti.
Mikäli tämän selosteen erityisiä käsittelytilanteita koskevista tiedoista ei muuta johdu, poistetaan tallennetut henkilötiedot silloin, kun ne eivät enää ole tarpeellisia sitä tarkoitusta varten, miksi ne on tallennettu tai miksi niitä on muuten käsitelty.

Cookies & Tietoturva-asetukset