TOP Trustpilot

GOTS-sertifioitu

Korkealaatuisten käsityölankojen valmistajana ovat eläintensuojelu ja vastuullisuus erityisen tärkeitä Lana Grossalle. Yhä suurempi osuus Lana Grossa -langoista on GOTS-sertifioituja.

Global Organic Textile Standard (GOTS) on maailmanlaajuisesti käytetty luonnonmukaisesti tuotettuja luonnonkuituja koskeva tekstiilinkäsittelystandardi, ja siten tärkeä tekstiilien sinetti. Se määrittelee koko tekstiilien tuotantoketjun ympäristövaatimukset ja sosiaaliset vaatimukset. Tämä laadunvarmistus tapahtuu koko tekstiilien toimitusketjun riippumattoman varmentamisen kautta.

GOTS

Alkuperämaat

Lana Grossa edustaa läpinäkyvyyttä, ja siksi lankojen alkuperämaat ja tuotantopaikat ovat kaikkien asiakkaiden nähtävissä milloin tahansa. Täältä löydät yleiskatsauksen meidän lankojemme valmistuksessa käytetyistä luonnonmateriaaleista.

Lana Grossa lankojen raaka-aineet tulevat alueilta, joilla ei ilmastollisista syistä ole syytä lampaiden mulesing-käsittelylle. Suuri osa merinovillastamme tuleekin Etelä-Amerikasta. Tuotevalikoima on vuodesta 2020 lähtien taatusti mulesing-vapaata.

Raakavillan osuudesta, jossa alkuperämaana on Australia ja Uusi-Seelanti johtuen välttämättömistä hienous- ja kuiturakennevaatimuksista, on vahvistukset toimittajilta, että myös nämä erittäin hienot merinovillat ovat mulesing-vapaita.

Kevät-/kesälangat 2024
Syksy/talvilangat 2023/24

Lankatrendejä made in Italy

Lana Grossa -lankojen valmistuksessa ympäristömääräysten ja reilujen työolosuhteiden noudattaminen ovat perusvaatimuksia.

Tämä koskee korkealaatuisten käsityölankojen sekä raaka-aineta että valmistusta. LANA GROSSA -langat valmistetaan johtavissa italialaisissa kehräämöissä. Kaikki tuotantoprosessissa mukana olevat yritykset noudattavat resurssien tehokasta hyödyntämistä, EU-vaatimusten mukaisia sosiaalisia- ja ympäristösopimuksellisia standardeja sekä Öko-Tex -standardeja, jotka antavat tietoa ja ovat merkkinä ympäristöjohtamisesta, kemikaaleista ja niiden käytöstä, laadunhallinnasta, terveydensuojelusta sekä työturvallisuudesta.

Noudatamme myös standardoitua eurooppalaista tekstiilinmerkintäasetusta, joka kertoo kuluttajille tuotteidemme raaka-ainesisällöstä. Tämän vuoksi Lana Grossallakaan ei ole vaihtoehtoa italialaisen vastuullisen tuotannon sijalle. Ei ainoastaan lyhyiden kuljetusreittien takia, jotka ovat varmasti lisähyöty logistisia kysymyksiä tai laatukontrolleja ajatellen.

Lana Grossa FILATI

LANA GROSSA Vastuullisuus

Lana Grossa FILATIlle on sydämen asia pitää ekologinen jalanjälki mahdollisimman pienenä ja korostaa näin vastuullisuutta.